new_header

 

Tu jesteś:

 

ZAMAWIAJĄCY: Przedszkole nr129 Raj na Skarpie

00-467 Warszawa, ul. Jazdów 10b

 

Nr sprawy:

 

SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA

zwana dalej „SIWZ”

 

 

Postępowanie prowadzone

w trybie przetargu nieograniczonego

na „Zakup , dostawę i rozładunek art. spożywczych  suchych

 

 

postępowanie prowadzone na podstawie ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych

(Dz. U. z 2010r. Nr 113, poz.759) zwanej dalej „Ustawą”.

 

 

 

 

Warszawa, dnia ….. ………. 2015 r.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      ……………………………….

 


OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

Przedmiotem zamówienia jest zakup , dostawa i rozładunek art. spożywczych innych dla Przedszkola nr 129 „Raj na Skarpie”, zgodnie z poniższą tabelą zawierającą wykaz asortymentowo - ilościowy                 

Nazwa produktu spożywczego

Jednostka miary

Ilość

Cena jednostkowa netto [zł]

Wartość netto ogółem /kol. 3 x 4/ [zł]

Wartość brutto ogółem

Stawka VAT [%]

1

2

3

4

5

6

7

Aromat do ciast ,zawartość netto 2 ml

szt.

30

 

 

 

 

Ananasy w  plastrach  w lekkim syropie w puszce metalowej

, waga netto 565 g

szt.

60

 

 

 

 

Bakalie opakowanie folia a 250g

szt.

20

 

 

 

 

Brzoskwinie- połówki w lekkim syropie w puszce metalowej ,waga a 650 g

 

szt.

70

 

 

 

 

Bazylia-zioła  waga 100 g   (PRYMAT)

szt.

20

 

 

 

 

Barszcz czerwony koncentrat 0,3 l KRAKUS

szt.

100

 

 

 

 

Cukier puder , opakowanie – folia  waga 500g

szt.

20

 

 

 

 

 Cukier  biały , waga 1000g , opakowanie – papier

szt.

80

 

 

 

 

Cukier wanilinowy   a 32 g

szt.

50

 

 

 

 

Chrzan tarty na kwasku cytrynowym , opakowanie słoik , waga

200ml Mosso

szt.

30

 

 

 

 

Czosnek granulowany  , waga 32 g (Prymat)

szt.

30

 

 

 

 

Dżem  brzoskwinia  100% owoców   b/cukru zagęszczony

sokiem  jabłkowym   - łowicz

szt.

50

 

 

 

 

Dżem  pomarańcza  100% owoców   b/cukru zagęszczony

sokiem  jabłkowym   - łowicz

szt.

50

 

 

 

 

Dżem  czarna porzeczka 100% owoców   b/cukru zagęszczony

sokiem  jabłkowym   - łowicz

szt.

50

 

 

 

 

Dżem  truskawka 100% owoców   b/cukru zagęszczony

sokiem  jabłkowym   - łowicz

szt.

50

 

 

 

 

Dżem  malina  100% owoców   b/cukru  zagęszczony

sokiem  jabłkowym   - łowicz

szt.

50

 

 

 

 

Fasola  biała drobna  sucha

kg

20

 

 

 

 

Fasolka czerwona  konserwowa  400g

szt.

20

 

 

 

 

Groch połówki , suchy

kg

20

 

 

 

 

Groszek konserwowy , waga 400 g

szt.

20

 

 

 

 

Herbata czarna , liście , opakowanie 100g(typu Lipton ,Ahmed

szt.

60

 

 

 

 

Herbata czarna  ekspresowa ,opakowanie 100 torebek

( OSCAR , YUNAN ,AHMED, LIPTON)

szt.

60

 

 

 

 

Herbata owocowa, ekspresowa ,100 torebek( LIPTON)

szt.

60

 

 

 

 

Herbata miętowa , ekspresowa , 100 torebek

szt.

         40

 

 

 

 

Koncentrat pomidorowy  30% opakowanie słoik, masa

190 g Łowicz

szt.

150

 

 

 

 

Kakao naturalne ,waga 150g (DECO MORENO)

 

szt.

45

 

 

 

 

Kawa zbożowa , waga 150 g

szt.

50

 

 

 

 

Kukurydza konserwowa w metalowej puszce , waga 400g

szt.

60

 

 

 

 

Ketchup łagodny w butelce , waga 480 g (PUDLISZKI)

szt.

60

 

 

 

 

Kasza manna , pszenna

kg

30

 

 

 

 

Kasza gryczana , palona

kg

30

 

 

 

 

Kasza pęczak

kg

30

 

 

 

 

Kasza jęczmienna

kg

20

 

 

 

 

Kasza jaglana

kg

15

 

 

 

 

Kasza kuskus

kg

15

 

 

 

 

Kaszka kukurydziana

kg

20

 

 

 

 

Kasza orkiszowa

kg

15

 

 

 

 

Konfitura  z żurawiny lub borówki a 240 g

szt.

60

 

 

 

 

Koperek susz , waga 2 0 g (PRYMAT)

szt.

40

 

 

 

 

Liście laurowe , waga 20 g(PRYMAT)

szt

50

 

 

 

 

Makaron typu świderki  , opakowanie folia , waga 500g(LUBELLA)

szt

50

 

 

 

 

Makaron typu nitki , opakowanie – folia, waga 500g(LUBELLA)

szt

40

 

 

 

 

Makaron typu  spaghetti, opakowanie – folia , waga 500g(LUBELLA)

szt

20

 

 

 

 

Makaron typu wstążka , opakowanie – folia , waga 500g(LUBELLA)

szt

30

 

 

 

 

Makaron typu rurki – pióra , opakowanie – folia , waga 500g(LUBELLA)

szt

50

 

 

 

 

Makaron zacierka , opakowanie – folia , waga 250 g(LUBELLA)

szt.

100

 

 

 

 

Makaron  pełne ziarno a 400g libella

szt.

60

 

 

 

 

Miód wielokwiatowy , opakowanie – słoik , waga 400 g

szt

120

 

 

 

 

Miód wielokwiatowy, opakowanie – słoik , waga 900 g

      szt.

60

 

 

 

 

Majeranek otarty – przyprawa ,opakowanie  papierowe, waga  15g(PRYMAT)_

szt.

60

 

 

 

 

Mąka pszenna  typ 550, opakowanie papierowe , waga 1000g

(PASJA)

szt.

350

 

 

 

 

Natka pietruszki  - susz wagab15 Gg (PRYMAT)

szt.

30

 

 

 

 

Mąka ziemniaczana ,opakowanie papierowe , waga 1000g

szt.

20

 

 

 

 

Mąka orkiszowa  a 1 kg

Kg

5

 

 

 

 

Olej z pestek winogron a 1l

szt

30

 

 

 

 

Oliwa z oliwek  z pierwszego tłoczenia,, opakowanie – butelka szklana 1 l

szt.

25

 

 

 

 

Olej rzepakowo  ,słonecznikowy , w butelce plastikowej,  1 l

(KUJAWSKI)

szt

190

 

 

 

 

Oregano – zioła susz 15g  (PRYMAT)

Szt.

30

 

 

 

 

Płatki jaglane  a 500g

Szt.

50

 

 

 

 

Płatki orkiszowe a 500g

 

szt.

50

 

 

 

 

Płatki kukurydziane opakowanie – folia , waga 250g

(NESTLE)

szt.

30

 

 

 

 

Pieprz czarny , mielony , waga 15 g (PRYMAT)

szt.

60

 

 

 

 

Pieprz  ziarnisty  waga 15 g PRYMAT

szt.

30

 

 

 

 

Pieprz ziołowy a 15 g PRYMAT

szt

20

 

 

 

 

Płatki jęczmienne , opakowanie  - folia , waga 500g

szt.

20

 

 

 

 

Płatki ryżowe ,opakowanie papierowe , waga 250 g

szt.

30

 

 

 

 

Płatki owsiane , opakowanie – folia , waga 1000g

szt.

30

 

 

 

 

Ryż długo ziarnisty , masa 1000g (SONKO)

kg

120

 

 

 

 

Powidła śliwkowe , opakowanie – słoik ,waga netto 320 g(ŁOWICZ,

szt.

80

 

 

 

 

Tuńczyk w oleju , duże kawałki ,opakowanie puszka metalowa, masa netto185g

szt.

120

 

 

 

 

Sól jodowana ,warzona , opakowanie – folia , waga netto 1000g

szt.

20

 

 

 

 

Ziele lubczyku 15 g

szt

25

 

 

 

 

Kurkuma  15 g

Szt.

10

 

 

 

 

Ziele angielskie – przyprawa , masa 15g,(PRYMAT)

szt.

40

 

 

 

 

Zioła prowansalskie – przyprawa , masa 15 g (PRYMAT)

szt.

20

 

 

 

 

Drożdże świeże  , opakowanie – 100g

szt.

20

 

 

 

 

Woda mineralna niegazowana opakowanie  200 ml (ŻYWIEC)

szt.

400

 

 

 

 

Woda mineralna niegazowana(ŻYWIEC)

L

180

 

 

 

 

Sezam

kg

6

 

 

 

 

Proszek do pieczenia (GELWE)

szt.

60

 

 

 

 

Przyprawa do piernika a 25 g(PRYMAT)

szt.

25

 

 

 

 

Mak niebieski – 500g

szt.

10

 

 

 

 

Cynamon mielony a 20g

szt.

25

 

 

 

 

Szczaw konserwowy waga 290 g

szt.

50

 

 

 

 

Żurek – barszcz w butelce  o pojemności 1 L

szt.

20

 

 

 

 

Śliwki –susz ,waga 500g

szt.

15

 

 

 

 

Rodzynki , waga 200 g

szt.

80

 

 

 

 

Pestki słonecznika  a 250g

szt.

     100

 

 

 

 

Pestki dyni  a 250g

 

Szt

100

 

 

 

 

Morele suszone a 250 g

Szt

100

 

 

 

 

Orzeszki ziemne  niesolone   a 100 g

Szt.

100

 

 

 

 

Ciecierzyca 

kg

10

 

 

 

 

Cieciorka w zalewie BIO słoik a 300g

Szt

25

 

 

 

 

Ryba wędzona makrela  - tuszka

kg

30

 

 

 

 

Śledzie płaty

kg

5

 

 

 

 

RAZEM  WARTOŚĆ NETTO

 

 

 

 

 

 

WARTOŚĆ PODATKU VAT

 

 

 

 

 

 

CENA BRUTTO

( z podatkiem VAT)

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

………………………………………… , dnia …………………………………                                                  …………………………………………………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.      Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i sposobu jego realizacji zawiera Wzór Umowy stanowiący Załącznik C do SIWZ.

2.      Nazwa i kody CPV odpowiadające przedmiotowi zamówienia:15.30.00.00-1.

ROZDZIAŁ II.                      TERMIN REALIZACJI PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

1.      Termin realizacji przedmiotu zamówienia będzie obowiązywać od dnia  1 stycznia 2016 do dnia 31 grudnia 2016 r.

ROZDZIAŁ III.                  Terminy realizacji poszczególnych obowiązków, składających się na przedmiot zamówienia – zgodnie potrzebą placówki

ROZDZIAŁ IV.                  OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CENY, ROZLICZENIA PŁATNOŚCI

1.      Cena oferty musi obejmować wszelkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia, w tym koszty wykonania przedmiotu umowy, dostawy, dokonania odbiorów, opłaty i podatki, w tym podatek od towarów i usług (VAT) oraz podatek akcyzowy.

2.      Ceny, o których mowa w ust. 1 muszą być wyrażone w złotych polskich.

3.      Rozliczenia między Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w złotych polskich, wg wartości nominalnej przedmiotu zamówienia.

4.      Szczegółowy sposób rozliczeń, w tym podstawy dokonywania płatności jest określony we Wzorze Umowy stanowiącym Załącznik C do SIWZ.

ROZDZIAŁ V.                      WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się ,

1)     którzy spełniają warunki, dotyczące:

a)      posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;

b)     posiadania wiedzy i doświadczenia;

c)      dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;

d)     sytuacji ekonomicznej i finansowej.

2)     którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie Ustawy.

ROZDZIAŁ VI.                  WYMAGANE OŚWIADCZENIA ORAZ DOKUMENTY POTWIERDZAJĄCE SPEŁNIENIE PRZEZ WYKONAWCĘ WARUNKÓW OKREŚLONYCH W SIWZ

Wykonawca we wskazanym poniżej zakresie jest zobowiązany wykazać nie później niż na dzień składania ofert spełnianie warunków, o których mowa w rt.  22 ust. 1 Ustawy, i brak podstaw do wykluczenia z powodu nie spełniania warunków, o których mowa w rt 24 ust. 1 Ustawy:

1.      Oświadczenie , o którym mowa w rt. 44 Ustawy, że spełnia warunki udziału w postępowaniu, w tym o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie oe. 24 ust. 1 Ustawy.

2.      Oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.

3.      Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o rt 24 ust. 1 pkt 2 Ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie rt 24 ust. 1 pkt 2 Ustawy.

4.      Jeżeli, w przypadku  mającego siedzibę na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, osoby, o których mowa w rt 24 ust. 1 pkt 5-8 Ustawy, mają miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, wykonawca składa w odniesieniu do nich zaświadczenie właściwego organu sądowego albo administracyjnego miejsca zamieszkania dotyczące niekaralności tych osób w zakresie określonym w rt. 24 ust. 1 pkt 5-8 Ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, z tym że w przypadku gdy w miejscu zamieszkania tych osób nie wydaje się takich zaświadczeń – zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego miejsca zamieszkania tych osób.

5.      Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów:

1)     o których mowa w ust. 3 – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:

a)      nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości,

b)     nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie;

6.      Dokumenty, o których mowa w ust. 5, powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

7.      Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 0, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Postanowienie ust. 6 stosuje się odpowiednio.

8.      W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę mającego siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, z wnioskiem o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących przedłożonego dokumentu.

9.      Każdy z wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia Wykonawców musi złożyć odrębne dokumenty określone w ust. 5 przy czym mają zastosowanie postanowienia ust. 7.

10.  Zaleca się, aby dokument wymieniony w ust. 1 został złożony wg odpowiedniego wzoru określonego w Załączniku B do SIWZ, przy czym w przypadku nie zastosowania tego wzoru złożony dokument musi zawierać wszystkie informacje i dane określone w ww. wzorze.

ROZDZIAŁ VII.               SPOSÓB PRZYGOTOWANIA OFERTY

1.      Ofertę należy sporządzić w języku polskim z zachowaniem formy pisemnej w postaci wydruku komputerowego, maszynopisu lub czytelnego pisma odręcznego. W przypadku załączenia dokumentów w języku obcym niezbędne jest przedstawienie ich tłumaczenia na język polski poświadczone przez Wykonawcę.

2.      Do przygotowania oferty zaleca się:

1)     wykorzystanie Formularza Ofertowego, którego wzór stanowi Załącznik A do SIWZ i zamieszczenie formularza na początku oferty,

2)     lub zawarcie wymaganych w ww. formularzu informacji na początku oferty

3.      Oferta musi zawierać:

1)     pełną nazwę ;

2)     adres siedziby ;

3)     cenę oferty zawierającą wszelkie koszty, wyliczone zgodnie z postanowieniami ROZDZIAŁ IV;

4)     dokumenty i oświadczenia określone w ROZDZIAŁ VI

5)     opis przedmiotu oferty;

6)     termin realizacji przedmiotu zamówienia;

7)     jeśli Wykonawca zamierza skorzystać z usług podwykonawców przy realizacji przedmiotowego zamówienia, obowiązany jest wskazać w ofercie część zamówienia, której wykonanie zleci podwykonawcom – o ile dotyczy;

8)     zobowiązanie  do zawarcia Umowy sporządzonej według Wzoru Umowy na stronie placówki

4.      Dokumenty muszą być przedłożone w oryginale lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.

5.      W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku podmiotów oddających  do dyspozycji niezbędne zasoby, kopie dokumentów dotyczących odpowiednio  lub tych podmiotów są poświadczane za zgodność z oryginałem przez wykonawcę lub te podmioty.

6.      Oferta, oświadczenia oraz dokumenty wystawione przez Wykonawcę muszą być podpisane przez Wykonawcę albo osoby uprawnione do jego reprezentowania  (przy czym oryginał pełnomocnictwa lub uwierzytelniona kopia muszą być dołączone do oferty). Kopia pełnomocnictwa nie może być uwierzytelniona przez upełnomocnionego.

7.      Wskazane jest:

1)     aby oferta była zapakowana w dwie koperty:

a)      koperta zewnętrzna, bez cech identyfikacyjnych  oznaczona:

-         „Oferta w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na „Zakup i dostawę rt. Spożywczych   ”,

-         „Nie otwierać przed:.  17.XII.2015 r.godz. 11:.00,

b)     koperta wewnętrzna, oznaczona jak wyżej oraz opatrzona nazwą i adresem , zawierająca ofertę;

2)     ponumerowanie stron oferty i opatrzenie każdej strony podpisem ;

3)     podanie nazwisk osób upoważnionych do kontaktów z Zamawiającym w czasie trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego;

4)     wskazanie nr: NIP, Regon i telefon;

5)     załączenie spisu zawartości oferty;

6)     przedstawienie informacji, oświadczeń i dokumentów w porządku określonym w niniejszej specyfikacji.

8.      Części oferty zastrzeżone przez Wykonawcę jako stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa, w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, powinny być zawarte w ofercie w sposób umożliwiający Zamawiającemu udostępnienie jawnych elementów oferty innym uczestnikom postępowania.

ROZDZIAŁ VIII.           TERMIN ZWIĄZANIA OFERTĄ

 

1.      Wykonawca pozostaje związany złożoną ofertą przez okres 30 dni. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.

ROZDZIAŁ IX.                  INFORMACJA O SPOSOBIE POROZUMIEWANIA SIĘ ZAMAWIAJĄCEGO Z WYKONAWCAMI

1.      Osoby uprawnione do porozumiewania się z Wykonawcami:

codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, w godzinach 8.00-16.00.

2.      Adres do korespondencji:

Przedszkole Nr 129 Raj na Skarpie

ul. Jazdów 10 b

00-467 Warszawa

 

3.      Wszystkie pytania dotyczące wyjaśnienia treści SIWZ należy kierować w formie pisemnej faksem lub mailem do osoby uprawnionej do bezpośredniego kontaktu z Wykonawcami.

4.      Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawca przekazują pisemnie, mailem lub faksem.

5.      Nie przewiduje się zwołania zebrania Wykonawców.

ROZDZIAŁ X.                      MIEJSCE I TERMIN SKŁADANIA OFERT

Ofertę należy złożyć w Przedszkole Nr 129 Raj na Skarpie, ul. Jazdów 10 b, 00-467 Warszawa,   kancelaria  Przedszkola nr 129.

 

1.      Oferta winna być dostarczona przez, za potwierdzeniem doręczenia.

2.      Termin składania ofert upływa dnia. 17.  XII. 2015r. o godzinie 11: 00.

ROZDZIAŁ XI.                  OTWARCIE OFERT

Oferty zostaną otwarte dnia     17.XII. 2015r. o godzinie 11:00 w Przedszkolu Nr 129 Raj na Skarpie,
ul. Jazdów 10 b, 00-467 Warszawa,  kancelarii Przedszkola nr 129.

ROZDZIAŁ XII.               KRYTERIA OCENY OFERT

1.      Oferty będą oceniane według poniższego kryterium:

l.p.

Kryterium

Waga

1.

Cena i wysoka jakość

100 %

 

 

2.      Wybór najkorzystniejszej oferty będzie dokonany na podstawie uzyskanej oceny w oparciu o kryterium ceny: cena oferty.

3.      Ocena oferty w kryterium Cena oferty zostanie wyliczona za pomocą następującego wzoru:

gdzie:

Cena                            -  cena badanej oferty,

Cenamin                        -  najniższa zaoferowana cena spośród ofert podlegających ocenie.

4.      Zamawiający dokona wyboru oferty o najwyższej liczbie uzyskanych punktów, w ww. kryterium/kryteriach wyliczonych wg wzoru określonego w ust. 2 spośród ofert ni nie odrzuconych złożonych przez Wykonawców nie podlegających wykluczeniu.

 

ROZDZIAŁ XIII.           OFERTY CZĘŚCIOWE I WARIANTOWE

Składanie ofert częściowych lub wariantowych jest niedopuszczalne.

ROZDZIAŁ XIV.           PRZEWIDYWANE MOŻLIWOŚCI DOKONANIA ISTOTNYCH ZMIAN W UMOWIE I WARUNKI WPROWADZANIA ZMIAN

1.      Zamawiający przewiduje następujące możliwości dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy:

1)     zmiany wartości umowy w przypadku zwiększenia bądź zmniejszenia stawek podatku od towarów i usług, dotyczących przedmiotu zamówienia w wyniku zmiany ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz.U. z 2004r., Nr 54, poz. 535 z oen. Zm.), wynagrodzenie  może ulec odpowiedniemu zwiększeniu bądź zmniejszeniu, jeżeli w wyniku zastosowania zmienionych stawek ww. podatku ulega zmianie kwota podatku i wynagrodzenia . Przy czym Wykonawca jest uprawniony do uzyskania zwiększonego wynagrodzenia:

-         w sytuacji, gdy Wykonawca wykonał wszystkie obowiązki wynikające z umowy w okresie rozliczeniowym, którego płatność dotyczy, a uprawniające do uzyskania wynagrodzenia, oraz przekazał zamawiającemu niezwłocznie, lecz nie później niż w ciągu 14 dni, prawidłowo wystawioną fakturę wraz z dokumentem potwierdzającym bez zastrzeżeń prawidłowość wykonania umowy w tym okresie rozliczeniowym,

-         w odniesieniu do kolejnych okresów rozliczeniowych,

2)     Zmiany przedmiotu umowy – w przypadku, gdy produkt stanowiący przedmiot oferty został wycofany z rynku, lub zaprzestano jego produkcji, a proponowany przez Wykonawcę produkt posiada nie gorsze cechy, parametry i funkcjonalności:

a)      niż produkt będący przedmiotem umowy oraz

b)     niż określone dla zmienianego produktu w SIWZ,

a w zakresie pozostałych cech i parametrów, gdy zmiana jest obojętna lub korzystna dla Zamawiającego. Warunki dostaw, świadczenia usług w tym gwarancyjnych pozostają bez mian z zastrzeżeniem postanowień niniejszego rozdziału. Wynagrodzenie  nie może zostać zwiększone.

2.      Wprowadzenie zmian postanowień umowy wymaga:

1)     zgodnej woli stron,

2)     zachowania formy pisemnej pod rygorem nieważności.

ROZDZIAŁ XV.               INFORMACJE O FORMALNOŚCIACH, JAKIE POWINNY ZOSTAĆ DOPEŁNIONE PO ZAKOŃCZENIU POSTĘPOWANIA W CELU ZAWARCIA UMOWY

1.      Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana, zobowiązany jest przed zawarciem Umowy przekazać Zamawiającemu ceny jednostkowe dostarczanych produktów.

2.      Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana zobowiązany jest do zawarcia Umowy według Wzoru Umowy. Umowa zostanie uzupełniona o zapisy z oferty nie sprzeczne z zapisami SIWZ oraz nie ograniczające praw Zamawiającego.

3.      Przed zawarciem Umowy Wykonawca zobowiązany jest przedstawić umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie (o ile występują).

ROZDZIAŁ XVI.           ŚRODKI OCHRONY PRAWNEJ PRZYSŁUGUJĄCE

W toku postępowania o udzielenie zamówienia przysługują środki ochrony prawnej przewidziane w Dziale VI Ustawy w brzmieniu nadanym przez ustawę z 2 grudnia 2009 r. o zmianie ustawy Prawo zamówień publicznych oraz niektórych innych ustaw.

 

 

Wykaz Załączników:

            Załącznik A do SIWZ – Formularz ofertowy,

            Załącznik B do SWIZ – Wzór oświadczenia,

            Załącznik C do SWIZ – Wzór umowy.

 


Załącznik A do SIWZ                    Formularz oferty

 

 

Formularz ofertowy

 

 

 

Nazwa Wykonawcy:

…………...................................................................................................

…………...................................................................................................

Adres (siedziba) :

ul. …………...............................................................

Nr …………........

Kod pocztowy: _ _-_ _ _

Miejscowość: …………........................

Cena oferty[1]:

_ _ _ . _ _ _ . _ _ _, _ _ zł

Termin wykonania zamówienia2:

 

Warunki płatności2:

 

       

 

 

W imieniu Wykonawcy, którego reprezentuję, zobowiązuję się do podpisania umowy na warunkach określonych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik C do SIWZ.

 

 

…………………………………………………………………………………………

Podpis Wykonawcy albo osoby lub osób uprawionych do reprezentowania


ZAŁĄCZNIK KALKULACJI CENOWEJ DO FORMULARZA OFERTOWEGO

 

Nazwa produktu spożywczego

Jednostka miary

Ilość

Cena jednostkowa netto [zł]

Wartość netto ogółem /kol. 3 x 4/ [zł] 

Wartość brutto ogółem

VAT [%]

1

2

3

4

5

6

7

Aromat do ciast ,zawartość netto 2 ml

szt.

30

 

 

 

 

Ananasy w  plastrach  w lekkim syropie w puszce metalowej

, waga netto 565 g

szt.

60

 

 

 

 

Bakalie opakowanie folia , waga 250 g

szt.

20

 

 

 

 

Brzoskwinie –połówki w lekkim syropie w puszce metalowej a 650 g

szt.

70

 

 

 

 

Bazylia – zioła  , waga 10g

szt.

20

 

 

 

 

Barszcz czerwony koncentrat 0,3 l Krakus

Szt.

100

 

 

 

 

Cukier puder , opakowanie – folia  waga 500g

szt.

20

 

 

 

 

Cukier  biały , waga 1 , opakowanie – papier

Kg

80

 

 

 

 

Cukier waniliowy a 32g

szt.

50

 

 

 

 

Chrzan tarty na kwasku cytrynowym , opakowanie słoik , waga

200ml (Mosso)

szt.

30

 

 

 

 

Czosnek granulowany  , waga 32 g

szt.

30

 

 

 

 

Dżem brzoskwinia 100% b/cukru  zagęszczony sokiem jabłkowym Łowicz

szt.

50

 

 

 

 

Dżem pomarańcza 100% b/cukru  zagęszczony sokiem jabłkowym Łowicz

Szt.

50

 

 

 

 

Dżem czarna porzeczka 100% b/cukru  zagęszczony sokiem jabłkowym Łowicz

Szt.

50

 

 

 

 

Dżem  truskawka100% b/cukru  zagęszczony sokiem jabłkowym Łowicz

Szt.

50

 

 

 

 

Dżem malina 100% b/cukru  zagęszczony sokiem jabłkowym Łowicz

Szt.

50

 

 

 

 

Fasola biała, drobna ,sucha

Kg

20

 

 

 

Fasolka  czerwona ,konserwowa  waga netto  400g

szt.

20

 

 

 

Groch suchy , łuskany , połówki

Kg

20

 

 

 

Groszek konserwowy , waga 400 g

szt.

30

 

 

 

Herbata czarna , liście , opakowanie 100g

LIPTON EAR GREY< AHMED

szt.

60

 

 

 

Herbata czarna  ekspresowa ,opakowanie 100 torebek: OSKAR  YUNAN <AHMED  <LIP TON

szt.

60

 

 

 

Herbata owocowa, ekspresowa ,100 torebek(LIPTON)

szt.

60

 

 

 

Herbata miętowa , ekspresowa , 100 torebek

szt.

40

 

 

 

Koncentrat pomidorowy  30%opakowanie słoik masa 190 g(Łowicz )

 

szt.

150

 

 

 

Kakao naturalne ,waga 100g(DECO MORENO)

szt.

45

 

 

 

Kawa zbożowa , waga 150 g

szt.

50

 

 

 

Kukurydza konserwowa w metalowej puszce , waga 400g

Szt.

60

 

 

 

Ketchup łagodny w butelce , waga 480 g(PUDLISZKI)

Szt.

60

 

 

 

Kasza manna , pszenna

Kg

30

 

 

 

Kasza gryczana , palona

Kg

30

 

 

 

Kasza pęczak

Kg

   30

 

 

 

Kasza jęczmienna

kg

20

 

 

 

Kasza jaglana

kg

15

 

 

 

Kasza kuskus

kg

15

 

 

 

Kaszka kukurydziana

kg.

20

 

 

 

Kasza orkiszowa

kg

15

 

 

 

Konfitura z żurawiny lub borówki  a 240g

Szt

60

 

 

 

Koperek susz , waga 2 0 g(PRYMAT)

szt.

40

 

 

 

Liście laurowe , waga 20 g(PRYMAT)

szt.

50

 

 

 

Makaron typu świderki  , opakowanie folia , waga 500g(LUBELLA)

Szt.

50

 

 

 

Makaron typu nitki , opakowanie – folia, waga 500g(LUBELLA)

Szt.

40

 

 

 

Makaron typu  spaghetti, opakowanie – folia , waga 500g(LUBELLA)

Szt.

20

 

 

 

Makaron typu wstążka , opakowanie – folia , waga 500g(LUBELLA)

szt

30

 

 

 

Makaron typu rurki , opakowanie – folia , waga 500g(LUBELLA)

szt

50

 

 

 

Makaron zacierka , opakowanie – folia , waga 250 g(LUBELLA)

szt

100

 

 

 

Makaron pełne ziarno a 400g  LUBELLA

Szt.

60

 

 

 

Miód wielokwiatowy , opakowanie – słoik , waga 400 g

szt.

120

 

 

 

Miód wielokwiatowy , opakowanie – słoik , waga 900 g

Szt.

60

 

 

 

Majeranek otarty – przyprawa ,opakowanie  papierowe, waga 15g (PRYMAT)

szt.

60

 

 

 

Mąka pszenna waga 1000g (PASJA)

szt.

350

 

 

 

Mąka ziemniaczana, waga 1000g

szt.

20

 

 

 

Mąka orkiszowa a 1kg

szt.

5

 

 

 

Natka pietruszki -susz , waga  15g(PRYMAT)

szt.

30

 

 

 

Olej z pestek winogron a 1l

szt.

30

 

 

 

Oliwa z oliwek , opakowanie – butelka szklana , 1l

szt.

25

 

 

 

Olej rzepakowo – słonecznikowy , w butelce plastikowej,  1 l (KUJAWSKI)

szt.

190

 

 

 

Oregano  – zioła , susz , waga 15 g(PRYMAT)

szt.

30

 

 

 

Płatki jaglane  a 500g

szt

50

 

 

 

Płatki orkiszowe  a 500g

Szt.

50

 

 

 

Płatki kukurydziane opakowanie – folia , waga 250g(NESTLE)

szt.

60

 

 

 

Pieprz czarny , mielony , waga 15 g(PRYMAT)

szt.

60

 

 

 

Pieprz ziarnisty waga 15 g (PRYMAT)

szt.

30

 

 

 

Pieprz ziołowy a 15g (PRYMAT)

szt.

20

 

 

 

Płatki jęczmienne , opakowanie  - folia , waga 500g

szt.

20

 

 

 

Płatki ryżowe ,opakowanie papierowe , waga 250 g

szt.

30

 

 

 

Płatki owsiane , opakowanie – folia , waga 1000g

szt.

30

 

 

 

Ryż długo ziarnisty , masa 1000g (SONKO)

szt.

120

 

 

 

Powidła śliwkowe , opakowanie – słoik ,waga netto 320 g (ŁOWICZ)

szt.

80

 

 

 

Tuńczyk w oleju duże kawałki , puszka metalowa, masa 185g

Szt.

120

 

 

 

Sól jodowana ,warzona , opakowanie – folia , waga netto 1000g

szt.

20

 

 

 

Ziele lubczyku  a 15 g

Szt.

25

 

 

 

Kurkuma  a 15 g

Szt.

10

 

 

 

Ziele angielskie – przyprawa , masa 15g(PRYMAT)

szt.

40

 

 

 

Zioła prowansalskie – przyprawa , masa 15 g(PRYMAT)

szt.

20

 

 

 

Drożdże świeże  a 100g

szt.

20

 

 

 

Woda mineralna a 200ml (ŻYWIEC)

szt.

400

 

 

 

Woda mineralna 1l (ŻYWIEC)

L

180

 

 

 

Sezam

Kg

6

 

 

 

Proszek do pieczenia  (GELWE)

Szt

60

 

 

 

Przyprawa do piernika a 25 g  (PRYMAT)

szt.

25

 

 

 

Mak niebieski , waga 500g

szt.

10

 

 

 

Szczaw konserwowy  290 g

szt.

50

 

 

 

Żurek – barszcz w butelce a  0,5 L

szt.

20

 

 

 

Cynamon mielony a 20g

Szt.

25

 

 

 

Rodzynki  a 200g

szt.

80

 

 

 

śliwki  suszone  a 500g

szt.

15

 

 

 

Pestki słonecznika  a 250 g

Szt.

100

 

 

 

Pestki dyni a 250g

Szt.

100

 

 

 

Morele suszone  a 250g

Szt

100

 

 

 

Orzeszki ziemne niesolone a 100g

Szt.

100

 

 

 

Ciecierzyca

Kg

10

 

 

 

Cieciorka  w zalewie BIO słoik 300g

Szt.

25

 

 

 

Ryba wędzona  makrela – tuszka

Kg

30

 

 

 

Śledź płaty

Kg

5

 

 

 

 

Wartość oferty /netto/  ................................. zł ...............gr.

Wartość oferty ogółem /brutto/                    .................................. zł .............. gr.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          ........................................................................

               (Podpis Wykonawcy lub uprawnionego przedstawiciela )

Uwagi:

a. Wszystkie kwoty należy podać z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

                b. Zgodnie z art. 89 ust. 1 pkt 6 Ustawy-Prawo zamówień publicznych, Zamawiający obowiązany jest odrzucić                   ofertę zawierającą błędy w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art.87 ust. 2 ustawy.

 

 

 

 

 

 

 


Załącznik B do SIWZ    Oświadczenie

 

 

Oświadczenie

 

 

Nazwa : .............................................................................................................................................

...........................................................................................................................................................

Adres*: ..............................................................................................................................................

 

 

Oświadczam, iż ww. Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w tym nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy – Prawo zamówień publicznych.

 

 

 

 

 

 

 

 

……………………………………………………………………………………………

Podpis Wykonawcy albo osoby lub osób uprawionych do reprezentowania


 



[1]Określona w ROZDZIAŁ IVSIWZ

2Dopuszcza się użycie słów: „Zgodnie z warunkami określonymi w SIWZ”

* W przypadku składania ofert przez podmioty występujące wspólnie zaleca się wpisanie adresu lidera

stat4u