KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia 2018/2019

Teatr Rodziców

PTASIE RADIOZOBACZ FILM: https://youtu.be/MLq2ENvnmAg...

Koncert muzyki romskiej.

Wczoraj w naszym przedszkolu odbył się koncert muzyki romskiej. Dzieci miały możliwość posłuchać i potańczyć przy żywych dźwiękach muzyki romskiej. Poznały  także ciekawostki dotyczące życia, tradycji i kultury Romów.  ...

Dzień Tęczy

04.04.2019
Dzień Tęczy

Dzień Tęczy

04.04.2019

3 kwietnia w naszym przedszkolu urządziliśmy Tęczowy Dzień. By przybliżyć temat tęczy wszyscy przyszliśmy ubrani w tęczowe kolory.Dowiedzieliśmy się jak powstaje tęcza, jak ułożone są w niej kolory i który z nich jest najważniejszy. Wesoło bawiliśmy się podczas eksperymentów, które sprawiły dziec...

Dzień Pandy Wielkiej

Z okazji Światowego Dnia Pandy Wielkiej 15 marca w naszym przedszkolu dzieci miały okazje zobaczyć pandę w zabawnym wydaniu. Brały udział z zabawach muzycznych oraz zabawach logopedycznych. Dodatkowo poszczególne grupy tworzyły dla pandy drzewka bambusowe....

Teatr Arlekin - Kolega Mambo

14 marca w naszym przedszkolu gościł teatr Arlekin z występem Kolega Mambo. Dzieci miały przy tym dużo zabawy, a przy okazji mogły nauczyć się podstawowych kroków cza czy. Oczywiście cały występ na koniec miał piękne i moralizujące zakończenie.  ...

Dzień Języka Ojczystego

W ramach tego święta dzieci z poszczególnych oddziałów recytowały wiersze.  Dodatkowo wszystkie dzieci miały możliwość rozwiązywać kolorowe rebusy i zmierzyć się z "łamaczami językowymi" ", które wspólnie z nauczycielami próbowali powtórzyć. Wszyscy dobrze się bawili!...

Podróż do Francji

Bonjour! Podsumowując tydzień francuski. Dzieci rozwinęły swoje zainteresowania w takich obszarach jak:- budowanie i rozwijanie zainteresowań kulturą Francji,- znajomość symboli Francji (flaga, herb, stolica), - poznanie i degustacja przysmaków kuchni francuskiej (sery, croissanty, bagiet...

Koncert harf

27.01.2019
Koncert harf

Koncert harf

27.01.2019

25 stycznia - przedszkolaki odwiedziły Miejski Dim Kultury, gdzie wysłuchały koncertu granego na harfach. Było to nowe i ciekawe przeżycie!...

Dzień Babci i Dziadka

21 i 22 stycznia - przedszkolaki przygotowały dla swoich dziadków wspaniałe występy oraz prezenty z okazji ich święta....

"W moim ogródeczku"

Nasza grupa podczas nagrania programu "W moim ogródeczku" prezentowanego w ramach VI Przeglądu Tańca i Piosenki Ludowej - 2018.W ramach działań związanych z obchodami 100-lecia odzyskania niepodległości przez Polskę, grupa "Odkrywców" poznała wiele piosenek, przyśpiewek i tańców ludowych oraz pol...