KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Trochę historii....

Przedszkole ma ponad 70-siecioletnią tradycję. Kierująca przedszkolem Irena Wojciechowska, systematycznie stara się wraz ze współpracownikami przeobrażać stary budynek w Raj na Skarpie dla najmłodszych. Jednocześnie zachowany jest wciąż klimat starego domowego przedszkola.

Specyfika przedszkola

Duży nacisk w pracy wychowawczo - dydaktycznej kładziemy na samodzielność dziecka, jego umiejętność radzenia sobie w różnych codziennych sytuacjach.

Samodzielne wykonywanie różnych czynności:

  • zmusza dziecko do koncentracji uwagi, kształtuje również podzielność i wybiórczość uwagi, sprzyja zapamiętywaniu,
  • wszystko, co dziecko wykona własnymi rękami, do czego dojdzie własną myślą, co przeżyje — buduje jego umiejętności, wiedzę o sobie i innych oraz o świecie,
  • dziecko, poznając efekty własnej aktywności, jest konfrontowane ze swoimi możliwościami - dzięki temu się uczy, w których sytuacjach poradzi sobie samodzielnie, a w których musi się zwrócić o pomoc,
  • czerpie również ze swojego działania satysfakcję i buduje poczucie sprawczości.

Jesteśmy przedszkolem wspomagającym i ukierunkowującym rozwój dziecka stosownie do jego wrodzonych możliwości.p

Dbamy o dobre samopoczucie dzieci, wzmacniamy poczucie własnej wartości oraz szacunku do innych.

Naszą powinnością jest tworzenie warunków do rozwoju dziecięcej wyobraźni i spontaniczności.

Podejmujemy działania stymulujące twórcze myślenie dzieci.

Wychowujemy wrażliwego odbiorcę literatury i sztuki - umożliwiamy dzieciom prezentację  ich osiągnięć w środowisku.

Nasi Rodzice:

  • angażują się w wiele przedszkolnych wydarzeń,
  • wykazują inicjatywę i swoje pomysły wprowadzają w życie przedszkolne,
  • zawsze chętnie dzielą się informacjami i odczuciami, razem z nami - nauczycielami planują jak wspomagać rozwój dziecka.