KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Oddział III

 

Oddział III: Grupa Słoneczna (5-latki)

Nauczyciele: Pani Elżbieta i Pani Dyrektor

Pomoc:  Pani Iwona

 

Nasza galeria

13.10.2021
Nasza galeria

Nasza galeria

13.10.2021

Rysunek "Jesienny stworek" jako ćwiczenie myślenia twórczego. Przekształcanie obrazu przedstawiającego wskazany obiekt poprzez dopełnianie i zmienianie obrazu. Ciekawostki o kosmosie - Układ Słoneczny. Modelowanie plasteliną - polega na toczeniu, wałkowaniu, ściskaniu, rozciąganiu masy dłońmi, wszystkimi palcami.

Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne, październik 2021

Zadania wynikające z podstawy programowej wychowania przedszkolnego i realizowanego programu wychowania w przedszkolu

Nasza galeria

01.10.2021
Nasza galeria

Nasza galeria

01.10.2021

Jesienna galeria Słoneczek.Talerze pełne warzyw, drzewa w ogrodzie przedszkolnym, pajęcza sieć oraz jesienne kukiełki, które dzieci wykonały wspólnie z rodzicami.

Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne, wrzesień 2021

Tematy kompleksowe omawiane we wrześniu:      1. Nasza sala, nasze zasady 2. Nasze wakacje 3. Żegnamy lato – witamy jesień   Zadania wynikające z podstawy programowej wychowania przedszkolnego i realizowanego programu wychowania w przedszkolu: doświadczanie ró...