KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Oddział III

Oddział III: Żabki (5-latki)

Nauczyciele: Pani Alicja i Pani Magdalena

Pomoc: Pani Bożena

 

Zamierzenia dydaktyczno - wychowawcze na listopad

wprowadzenie pojęć: miłość do ojczyzny , pomysłowość ; poznawanie, rozumienie i przestrzeganie zasad i norm społecznych obowiązujących w grupie – stosowanie zwrotów grzecznościowych, rozwiązywanie konfliktów, właściwe zachowanie się w trudnych sytuacjach, kulturalne mówienie o swoich potrze...

Wizyta w księgarni

8 października przedszkolacy z oddziału Żabki wybrali się na wycieczkę do księgarni. Spotkanie nosiło tytuł "Geneza powstania książki", dzieci spotkały się z panią która pracuje jako księgarz i chętnie opowiedziała dzieciom o swojej pracy oraz omówiła etapy powstawania książki sprzed lat i w czasach obecnych.

Zamierzenia dydaktyczno - wychowawcze na październik

docenianie wzajemnej pomocy ułatwianie dzieciom opisywanie swoich uczuć, gdy komuś pomogą uwrażliwienie na potrzeby innych i uświadomienie konieczności niesienia pomocy wprowadzenie dzieci w świat literatury kształtowanie codziennych nawyków higienicznych po zabawie i przed posiłkiem. nawiązywanie i bu...

Powitanie Pani Jesieni

23 września w naszym przedszkolu uroczyście powitaliśmy panią Jesień. Tego dnia kończy się astronomiczne lato, a zaczyna się jesień.

Zamierzenia dydaktyczno - wychowawcze na wrzesień

wprowadzenie pojęć: koleżeńskość, bezpieczeństwo ; zapoznanie dzieci z salą i przedszkolem; poznawanie sposobów pomocy nowym koleżankom i kolegom; rozwijanie umiejętności nazywania emocji i mówienia o nich oraz pozytywnego reagowania na nowe sytuacje i osoby; budzenie postaw zainteresowania drugą...