KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Oddział III

Zamierzenia wychowawczo - dydaktyczne na styczeń

Krąg tematyczny: „Jak mija czas?” 07.01 – 10.01 Wdrażanie do wyrażania emocji poprzez ruch – taniec, improwizacje.Doskonalenie umiejętności stosowania zwrotów grzecznościowych wobec kolegów, koleżanek i dorosłych w różnych sytuacjach.Budowanie pozytywnych relacji r...

Zamierzenia wychowawczo - dydaktyczne na grudzień

Krąg tematyczny: „ Skarby ziemi” 2-6. XIIPoznanie właściwości fizycznych wybranych minerałów – sól, węgiel, bursztyn.Rozwijanie zainteresowań pracą ludzi różnych zawodów – górnik.Budzenie szacunku do ważnej i niebezpiecznej pracy górnika.Kształtowan...

Zamierzenia wychowawczo - dydaktyczne na listopad

Krąg tematyczny: Odkrywam świat wokół mnie 04-08.11.2019Obszar fizycznyaktywne uczestnictwo w zabawach ruchowych, rytmicznych, muzycznych i naśladowczychaktywne uczestnictwo w ćwiczeniach porannychwdrażanie do podejmowania prób prowadzenia ćwiczeń porannych (proponowania kolejnych ćwiczeń)rozw...

Zamierzenia wychowawczo - dydaktyczne na wrzesień

Krąg tematyczny: Przyjaciele w przedszkolu 02.09-06.09Obszar fizycznywdrażanie do uczestnictwa w zabawach integracyjnych, ruchowych i muzycznychwdrażanie do bezpiecznego i poprawnego wykonywania ćwiczeń gimnastycznychObszar emocjonalnykształtowanie umiejętności wyrażania własnych emocjiObszar społec...