KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Oddział I

Wspomaganie rozwoju dziecka - zadania wynikające z realizacji Podstawy programowej wychowania przedszkolnego

W oparciu o przekazywane rodzicom propozycje zabaw i ćwiczeń opracowane przez nauczycieli realizujemy zadania wynikające z Podstawy programowej wychowania przedszkolnego.

Pomysł na wspólne działania "Ciekawie spędzam dzień w domu"

Zachęcamy do stworzenia z dzieckiem pracy w postaci książki „Ciekawie spędzam dzień w domu”.

Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne - miesiąc marzec

W najbliższych tygodniach nasze działania obejmują treści związane z tematami kompleksowymi: "Awantura w szafie" oraz "Wiosno przyjdź".

Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne - miesiąc luty

W lutym będziemy realizować tematy kompleksowe: - Wesoły karnawał, - Mały badacz, - Śnimy i marzymy- Już wiele umiem.

Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne - styczeń 2020

 Temat: Karnawał - muzyczne zabawyUczymy się:definiować pojęcie: muzyka,określać źródła zjawisk akustycznych, tworzyć i rozwiązywać zagadki dźwiękowe,badać możliwości akustyczne różnych przedmiotów codziennego użytku,odtwarzać przebiegi rytmiczne na wybranych instrumentach perkus...

Zaproszenie na spotkanie świąteczne

Zapraszamy Rodziców dzieci z grupy I na spotkanie świąteczne w dniu17  grudnia 2019r. o godz. 15.30W programie spotkania przewidziany jest występ artystyczny dzieci,a potem wspólne tworzenie ozdób choinkowych.Dzieci z gr.I „Słonecznej” oraz nauczycielki i opiekunowie....

Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne - grudzień 2019

 Temat kompleksowy:  Kłopoty Pana ListonoszaBędziemy:wysyłać listy i kartki pocztowe,poznawać pracę listonosza,rozróżniać i nazywać symbole przedstawiające logo urzędu pocztowego, skrzynkę pocztową oraz poznamy ich znaczenie,tworzyć opowiadania obrazkowe, dostrzegając związki przyczynowo &n...

Zaproszenie

13.11.2019
Zaproszenie

Zaproszenie

13.11.2019

Zapraszamy 27 listopada br. o godz.16 na „Zabawy kreatywne”realizowane w ramach programu „Kreatywni rodzice – kreatywne dziecko”.Czekamy na dzieci i rodziców z oddziału I Słoneczka w sali zajęć grupy.Podczas zajęć dzieci działają wspólnie z rodzicami....

Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne - listopad 2019

Temat kompleksowy: NASZE RĘCEBędziemy:wykonywać ćwiczenia gimnastyczne zgodnie z podaną instrukcją,tworzyć scenki teatralne i wyrażać emocje w formie werbalnej i niewerbalnej,tworzyć „teatr cieni” z rąk,rozwiązywać zagadki wzrokowe,układać puzzle wieloelementowe, pracując w zespole,dost...

Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne - październik 2019

 Temat kompleksowy: JESIENNA POGODANauczymy się:samodzielnie radzić w różnych sytuacjach,przewidywać skutki własnego zachowania,zgodnie współdziałać z innymi w różnych działaniach edukacyjnych,uczestniczyć we wspólnych zabawach ruchowych i muzycznych,inscenizować ruchem ...